Blog
Zwangerschap app

Zwangerschap app

02.10.2015

Bent u op zoek naar een handig hulpmiddel om u bij te staan bij uw zwangerschap? De zwangerschap app Doula Bevallingscoach helpt u door uw weeën heen. Met de rustgevende stem van Marij, een ervaren verloskundige, wordt u begeleid tijdens uw weeën. Zo kunt u met behulp van de app zonder zorgen door uw bevalling gecoacht worden en weet u precies wat u moet doen.

De Doula Bevallingscoach app

Veel vrouwen en mannen willen het liefst de hele bevalling een verloskundige of arts aan hun zijde hebben. Helaas is dit in de praktijk vaak niet mogelijk. Vandaar de Doula Bevallingscoach app, deze app staat u bij tijdens de weeën. Met ingesproken teksten van Marij kunt u bepalen of u rust wilt of begeleidende teksten wilt horen.

Een doula is een oud-Grieks en betekent ‘dienende vrouw’. Het is dus geen verloskundige of kraamverzorgster, wat veel mensen door elkaar halen. Wat is een doula dan wel? Een doula is een ervaren en kundige vrouw die vrouwen op een niet medische manier steunen tijdens de zwangerschapsperiode, de bevalling en de periode er na. Deze zwangerschap app is in samenwerking met een ervaren doula gemaakt. Met de app heeft u altijd een doula aan uw zijde die u ondersteunt met ingesproken teksten.  

Functionaliteiten

De Doula Bevallingscoach app heeft vijf verschillende functionaliteiten, namelijk:

 • Een eigen bevallingscoach
 • Rustgevende achtergrondmuziek
 • Delen op social media
 • Grafieken met een overzicht van de weeën
 • De app ondersteunt zes talen

Een eigen bevallingscoach

In de app zijn er een drietal functies bij het ondersteunen van de weeën. Er is een functie voor de weeën zelf, het puffen en voor het ontspannen na de weeën. Zo heeft u uw persoonlijke kraamhulp vanuit uw telefoon. De app ondersteunt zes verschillend talen. Van elke taal is er een doula met een van de zes talen als moedertaal, zodat u volledig gesteund kan worden tijdens uw weeën. Het zijn stuk voor stuk ervaren verloskundigen die precies weten hoe ze u ontspannen krijgen.

Rustgevende achtergrondmuziek

Naast een geheel eigen bevallingscoach is het mogelijk om met de app rustgevende achtergrondmuziek te luisteren. Terwijl u naar de stem luistert, hoort u rustige muziek om u nog meer ontspannen te laten voelen. U kunt kiezen uit drie verschillende achtergrondmuziekjes, zodat u het muziekje kunt kiezen waardoor u het meest ontspannen raakt.

Delen op social media

U kunt uw weeën bijhouden op de app met grafieken. Deze grafieken kunt u delen op de social media kanalen Facebook en Twitter. Op deze manier kunt u uw familie en vrienden volledig op de hoogte houden van uw zwangerschap.

Grafieken met een overzicht van de weeën

In de app zijn er een drietal knoppen, stem, puf en rust, waar u op kunt drukken tijdens de weeën. Als u een rustgevende stem nodig heeft dan drukt u op stem, heeft u een begeleidende stem nodig tijdens de weeën dan drukt u op puf of als u rust wilt dan drukt u op rust. Wanneer u op puf drukt dan wordt dit in de grafieken geregistreerd, tot u weer op rust drukt. Zo krijgt u een mooi overzicht over hoe lang de weeën duren en hoe veel tijd er tussen de weeën zit. Deze grafieken zijn ook te delen via social media.

De app ondersteunt zes verschillende talen

Er zijn zes verschillende Doula’s die de teksten inspreken in hun eigen taal. Zo kunnen vrouwen van bijna over de hele wereld geholpen worden bij hun bevalling door gebruik te maken van de app. De Doula Bevallingscoach app is een persoonlijke bevallingscoach vanaf uw smartphone.

De app ondersteunt zes verschillende talen, namelijk:

 • Nederlands
 • Engels
 • Duits
 • Turks
 • Spaans
 • Marrokaans

Wat is een Doula?

Een doula is een kundige vrouw die aanstaande ouders helpt tijdens de zwangerschap, bevalling en de periode na de bevalling. Ze kunnen de mentale steun bieden voor de mensen die daar behoefte aan hebben. Tegenwoordig is de samenleving sterk geïndividualiseerd, waardoor barende vrouwen er in de praktijk vaak alleen voor staan. Al helemaal als het een alleenstaande vrouw is. Een doula kan dit gemis goed opvangen en kan de aanstaande moeder aanvullen door er voor haar te zijn. Ze wijkt dan ook de gehele bevalling niet van de zijde van de barende vrouw.

Wilt u ook een zwangerschap app en bent u benieuwd geworden naar de Doula Bevallingscoach app? Klik hier voor meer informatie over de app. De Doula Bevallingscoach app is nu gratis beschikbaar in de Play Store en iTunes.