Blog
Zwanger app

Zwanger app

02.10.2015

Bent u zwanger en kunt u wel een handig hulpmiddel gebruiken? De Doula Bevallingscoach app is een zwanger app voor zwangere vrouwen. De app is ontwikkeld met behulp van Marij, een ervaren verloskundige die al honderden bevallingen heeft begeleid. Ze weet dus wel waar ze het over heeft. De app coacht u door de weeën heen door gebruik te maken van drie gemakkelijk te gebruiken knoppen. Door de kennis van Marij en de eenvoud van de app is de app een echte aanrader voor iedere zwangere vrouw.

De Doula Bevallingscoach app

Deze app is speciaal voor vrouwen gemaakt die niet veel hulp krijgen tijdens de zwangerschap. De titel van de app, Doula, is dan ook niet voor niets gekozen. Een doula is een vrouw die andere vrouwen bij staat tijdens de bevalling. Dat is dus precies de insteek van deze app. Hulp bieden aan vrouwen die daar behoefte aan hebben. Doordat het leven van tegenwoordig steeds drukker wordt en mensen steeds minder tijd voor elkaar hebben, krijgen dus ook zwangere vrouwen steeds minder aandacht. Deze vrouwen kunnen om een doula vragen, maar deze zijn niet altijd beschikbaar. Voor deze vrouwen is de Doula Bevallingscoach dus een ideale oplossing. Met de begeleidende stem van Marij wordt u door uw weeën begeleid net alsof ze gewoon aan uw zijde staat. De app is in zes verschillende talen verkrijgbaar, waardoor vrouwen over bijna de hele wereld de app kunnen gebruiken.

Functionaliteiten

De Doula Bevallingscoach heeft zes verschillende functionaliteiten, namelijk:

 • Coaching
 • Rustgevende achtergrondmuziek
 • Delen op social media
 • Grafieken met een overzicht van de weeën
 • De app ondersteunt zes talen

Coaching

De app is eigenlijk een persoonlijke doula. Een vrouw die u door uw weeën heen coacht. Met de rustgevende stem van Marij zult u merken dat u weer helemaal ontspannen raakt en weer een rustige ademhaling krijgt. De app is gemakkelijk te bedienen door drie verschillende knoppen te gebruiken. De knop “Stem” coacht u door de weeën heen met begeleidende teksten van Marij. Ze coacht u naar een rustige ademhaling, zodat u weer helemaal ontspannen bent. De tweede knop is “Puf”. Deze knop is voor als u het even moeilijk heeft tijdens de weeën. Als u op deze knop drukt puft Marij met u mee, zodat u weer helemaal rustig wordt. Door met Marij mee te puffen krijgt u weer een rustige ademhaling en raakt u niet in paniek. De derde knop is “Rust”. Deze knop is voor als er een wee voorbij is. Marij zal u weer ontspannen laten voelen door aanmoedigende teksten. Ze beurt u weer helemaal op na de weeën.

Rustgevende achtergrondmuziek

Naast de drie knoppen met een coachende tekst, zijn er vier verschillende achtergrondmuziekjes. Deze rustgevende muziekjes helpen u nog meer te ontspannen. Deze kunt u namelijk als achtergrondmuziek gebruiken tijdens de coachende teksten van Marij. U kunt zelf kiezen welk achtergrondmuziekje u het mooiste vind, zodat u volledig ontspannen raakt.

Delen op social media

De weeën worden geregistreerd in grafieken. Deze grafieken kunt u delen op social media, zodat uw familie en vrienden ook helemaal op de hoogte zijn van uw zwangerschap. U kunt de grafieken delen op de social media kanalen Facebook, Twitter en Mail.

Grafieken met een overzicht van de weeën

Uw weeën worden in grafieken geregistreerd. Door de knoppen te gebruiken worden de weeën bijgehouden door de app. Als u de ‘Stem’ of ‘Puf’ knop indrukt gaat er een timer in en wanneer u weer op ‘Rust’ drukt dan stopt de timer. De tijd wordt overzichtelijk weergegeven in een grafiek. Ook wordt de tijd tussen de weeën bijgehouden. Dus als u na de rustperiode weer een wee voelt opkomen selecteert u weer de ‘Stem’ of ‘Puf’ knop, waardoor de timer weer aangezet wordt en wordt de tijd tussen de weeën ook geregistreerd in een grafiek. Ook is er een pauzeknop, waardoor de timer op pauze wordt gezet als u een rustmoment wilt. Zo krijgt u twee overzichtelijke grafieken met de tijd van de weeën en de tijd tussen de weeën mooi weergegeven. Deze grafieken zijn te delen op social media.

De app ondersteunt zes verschillende talen

Om zoveel mogelijk vrouwen in de wereld te kunnen helpen, ondersteunt de app zes verschillende talen. Zo kunnen zwangere vrouwen van bijna over de hele wereld de app gebruiken tijdens hun zwangerschap. De app ondersteunt de volgende talen:

 • Nederlands
 • Engels
 • Duits
 • Turks
 • Spaans
 • Marrokaans

Voor elke taal is er een doula die de betreffende taal als moedertaal spreekt.

Wat is een doula?

Een Doula is een vrouw die zwangere vrouwen bijstaat tijdens de zwangerschap, bevalling en de periode na de bevalling. Ze geeft mentale steun en tips om de aanstaande moeder en vader zo goed mogelijk voorbereid het ouderschap in te laten gaan.

Bent u benieuwd geworden naar de Doula Bevallingscoach app en ziet u deze app wel zitten als hulpmiddel bij uw zwangerschap? Ga voor meer informatie over deze zwanger app naar de website. De Doula app is te downloaden voor zowel Android als iOS.