Blog
Weeën app

Weeën app

02.10.2015

Bent u op zoek naar een handig hulpmiddel voor bij uw weeën? De Doula Bevallingscoach is een weeën app die u kunt gebruiken tijdens uw weeën. Met een coachende stem van een ervaren verloskundige bent u in goede handen en zult u zich weer snel ontspannen voelen. De Doula Bevallingscoach is een idee van Marij, een ervaren verloskundige. Het idee erachter is om vrouwen overal ter wereld bij te kunnen staan bij de zwangerschap en de bevalling. De app ondersteunt dan ook zes verschillende talen. Door de eenvoud in het gebruik is het zeker een echte aanrader voor iedere zwangere vrouw.

De Doula Bevallingscoach app

Deze app is gemaakt voor iedere zwangere vrouw die op niet veel hulp kan rekenen tijdens de zwangerschap. Met behulp van de warme stem van Marij en de andere doula’s komt u weer tot een rustige ademhaling. Tegenwoordig is er steeds minder tijd voor elkaar doordat iedereen druk is. Hierdoor is er dus ook steeds minder tijd voor elkaar, en dus ook voor de zwangere vrouwen. De Doula Bevallingscoach is hier de ideale oplossing voor. De app beschikt over een drietal knoppen, namelijk: Stem, Puf en Rust. Achter elke knop zit een geluidsfragment met de stem van Marij die u tips geeft en door de weeën heen coacht. Zo heeft u, uw eigen kraamverzorgster op uw telefoon.

Functionaliteiten

De Doula Bevallingscoach heeft zes verschillende functionaliteiten, namelijk:

 • Coaching
 • Rustgevende achtergrondmuziek
 • Delen op social media
 • Grafieken met een overzicht van de weeën
 • De app ondersteunt zes talen

Coaching

Met de app heeft u, uw eigen doula op de telefoon. Een stem die u door de weeën heen coacht en weer naar een rustige ademhaling begeleid. Met drie verschillende knoppen kunt u zelf kiezen welke stem u wilt horen. Als u een begeleidende stem wilt die u tips geeft en rustig door de weeën heen coacht, dan gebruikt u de ‘Stem’ knop. Op zwaardere momenten kunt u op de ‘Puf’ knop drukken. Door op de knop te drukken zal Marij met u mee puffen, zodat u weer een rustige ademhaling krijgt. De laatste knop is de ‘Rust ‘ knop. Deze knop kan gebruikt worden na een wee. Als u op de knop drukt moedigt Marij u aan en geeft u tips om weer tot rust te komen. Met de Doula Bevallingscoach app bent u goed voorbereid op de zwangerschap en de bevalling.

Rustgevende achtergrondmuziek

Om volledig tot rust te komen zijn er ook vier verschillende achtergrondmuziekjes in de app verkrijgbaar. Zo kunt u kiezen bij welk muziekje u het meest ontspannen wordt. Deze achtergrondmuziekjes kunt u aanzetten naast de begeleidende stem, zodat u volledig tot rust kunt komen.

Delen op social media

Door de drie knoppen te gebruiken worden overzichtelijke grafieken gemaakt in de app. Deze grafieken geven de duur van de weeën en de tussenposen tussen de weeën weer in twee verschillende grafieken. Om uw familie en vrienden op de hoogte te houden van de laatste ins en outs van uw zwangerschap kunt u deze grafieken delen op social media. Je kunt deze grafieken delen op de social media kanalen Facebook en Twitter. Uiteraard is het ook mogelijk om deze per mail te versturen.

Grafieken met een overzicht van de weeën

In de app worden in de duur van uw weeën en de tijd tussen de weeën bijgehouden in grafieken. Door de knoppen in het hoofdmenu te gebruiken worden timers aangezet die de tijd bijhouden. Deze tijden worden overzichtelijk weergegeven in twee overzichtelijke grafieken. Een voor de duur van de wee en een voor de tijd tussen de weeën. Als u de ‘Stem’ knop of de ‘Puf’ knop selecteert gaat de timer in en wordt de duur van de wee gemeten. Wanneer u daarna de ‘Rust’ knop indrukt als de wee wegtrekt dan stopt de timer en gaat de andere timer in om de tijd tussen de weeën te meten. Op die manier kunt u wisselen tussen de knoppen en worden de tijden netjes bijgehouden.

De app ondersteunt zes verschillende talen

Om zo veel mogelijk vrouwen bij te kunnen staan tijdens de zwangerschap en de bevalling, ondersteunt de app zes verschillende talen. Vrouwen van bijna over de hele wereld kunnen gebruik maken van de app. De Doula Bevallingscoach app ondersteunt de volgende talen:

 • Nederlands
 • Engels
 • Duits
 • Turks
 • Spaans
 • Marrokaans

Voor elke taal is er een doula die de betreffende taal als moedertaal spreekt.

Wat is een doula?

Een doula is een vrouw die ondere vrouwen bijstaat tijdens de zwangerschap en de bevalling. Ze is er om de aanstaande moeder en vader mentale steun te geven. Met tips en voorbeelden bereid ze de aanstaande ouders voor op het ouderschap.

Wilt u ook wel een handig hulpmiddel bij uw weeën, zoals een weeën app? De Doula Bevallingscoach app is de ideale tool om bij uw weeën te gebruiken. Ga voor meer informatie naar de website of download de app. De app is gratis te downloaden in iTunes en de Play Store.